Pladijs met witloof en spinazie

25 MIN
4 personen
Pladijs met witloof en spinazie

Een echt Belgisch bordje, met lekkere pladijs van bij ons, gestoofd witloof en spinazie en een licht romig sausje.

Ingrediënten

  • 8 pladijsfilets
  • 8 stronkjes witloof
  • 800 g krielaardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 200 ml witte wijn
  • 300 ml visbouillon
  • 200 lichte room
  • 20 g peterselie
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
  2. Doe de witte wijn, visbouillon en de fijngesneden sjalotjes in een potje en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken.
  3. Kruid de pladijsfilets met peper en zout en wentel in de bloem. Hak de peterselie fijn.
  4. Snij de witloofstronkjes overlangs in twee en bak ze aan in wat boter. Schep uit de pan en hou warm.
  5. Was de spinazie en stoof aan in een klontje boter in dezelfde pan als het witloof. Kruid met peper en zout. Schep dan uit de pan en hou warm.
  6. Voeg de room toe aan de ingekookte saus en laat opnieuw inkoken tot je een mooie saus hebt. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  7. Bak de pladijsfilets goudbruin in een klontje boter. Meng de gehakte peterselie samen met een klontje boter door de gekookte krieltjes. Serveer de pladijs samen met het witloof, de spinazie, de krieltjes en de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.98 kcal
Koolhydraten 50.46 g
waarvan suikers 0.91 g
Vet 14.76 g
waarvan verzadigd 7.01 g
Proteïnen 60.82 g
Vezels 11.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin