Vaarwel mooie zomer, we hebben het goed gehad! Toegegeven, wij zouden het moeilijker hebben om afscheid te nemen van de zomer, ware het niet dat de herfst óók zo'n fantastisch seizoen is, met zijn heerlijke seizoensproducten. Hierbij alvast een lekker lijstje met wat je moét proeven in oktober. Laat het smaken!

Seizoensgroenten en -fruit in oktober
Seizoensgroenten en -fruit in oktober

1. Dahl met boerenkool

Dahl met boerenkool
Boerenkool is helemaal terug in. Het zou een nieuwe 'superfood' zijn, terwijl de oma's van onze oma's het uiteraard ook al aten. Hype of niet, lekker en gezond is het wel! Een must try is deze Indische dahl met boerenkool, zo kruidig en smaakvol! Op zoek naar nog meer boerenkool inspiratie? We schreven er al een heel artikel over!

2. Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Worst met bloemkool in witte saus en aardappelpuree met kruiden

Een echte Belgische klassieker, worst met bloemkool in witte saus. Om het gerecht wat extra cachet te geven, hebben we frisse kruiden toegevoegd aan de smeuïge aardappelpuree. Een genietersbordje voor jong en oud! Deze topper vind je deze week in de 15gram Foodbox.

3. Salade met gekarameliseerde spruitjes

Salade met gekarameliseerde spruitjes

Haalde je als kind je neus op voor spruitjes? Wel, dan moet je deze salade eens proberen! Het bittere en 'kolige' van de spruitjes verdwijnt als sneeuw voor de zon in dit verrassend frisse gerechtje. Fris en zoet, zo at je spruitjes nog nooit!

4. Waterzooi met kip en peterselieaardappelen

Waterzooi met kip en peterselieaardappelen

Waterzooi is een gerecht dat zijn oorsprong vindt, zoals je waarschijnlijk wel weet, in Gent. Het was het favoriete gerecht van Karel V! Het is een lekker stoofpotje met kip, prei, selder en wortel in een overheerlijk roomsausje. Helemaal niet zo moeilijk om thuis klaar te maken, Karel V die wist wat goed was. Meer zelfs, had hij geweten dat deze waterzooi in de week van 16 oktober in de 15gram Foodbox zat, hij had het zeker besteld!

5. Rode bietensalade met veldsla, courgette en rode poon

Rode bietensalade met veldsla, courgette en rode poon

Salades doen het nog steeds heel goed in het najaar, zeker als ze wat stevigere, aardse smaken hebben. Zoals deze originele rode bietensalade met pittige veldsla, courgette en vis van het jaar, rode poon.

5. Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

De tijd van het vollegrondwitloof is aangebroken! Ideaal moment dus om eens te proeven van deze heerlijke gebakken pladijs met gestoofd witloof en spinazie. Hoe je van gemakkelijk? Laat alle ingrediënten voor dit topgerecht bij je thuis leveren in de week van 23 oktober, met de 15gram Foodbox.

6. Flammkuchen met peer en roquefort

Flammkuchen met peer en roquefort

Flammkuchen is ook zo'n gerecht dat het uitstekend doet in de herfst. Probeer zeker eens deze versie met peer en roquefort, toppertje!

7. Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Verwen de kinderen eens tijdens de herfstvakantie met een lekkere stoemp -pekesstoemp- met een lekker worstje erbij en krokant gebakken spekjes. En jawel hoor, ook deze topper kan je bestellen (voor de herfstvakantie) bij de 15gram Foodbox.

Save

Save