Vaarwel mooie zomer, we hebben het goed gehad! Toegegeven, wij zouden het moeilijker hebben om afscheid te nemen van de zomer, ware het niet dat de herfst óók zo'n fantastisch seizoen is, met zijn heerlijke seizoensproducten. Hierbij alvast een lekker lijstje met wat je moét proeven in oktober. Laat het smaken!

Seizoensgroenten en -fruit in oktober
Seizoensgroenten en -fruit in oktober

1. Dahl met boerenkool

Dahl met boerenkool
Boerenkool is helemaal terug in. Het zou een nieuwe 'superfood' zijn, terwijl de oma's van onze oma's het uiteraard ook al aten. Hype of niet, lekker en gezond is het wel! Een must try is deze Indische dahl met boerenkool, zo kruidig en smaakvol! Op zoek naar nog meer boerenkool inspiratie? We schreven er al een heel artikel over!

2. Bloemkoolgratin met worst en puree

Bloemkoolgratin met worst en puree

Ken je worst met bloemkool in witte saus? Wel, dit is de 'geupgrade' versie! Want we maken een heerlijke gratin van bloemkool in de oven, inclusief heerlijk goudbruin kaaskorstje. Ben je al aan't watertanden? Doe daar nog een lekkere braadworst en een smeuïge aardappelpuree bij, en dit is een ware ode aan grootmoeders keuken! Zin in dit bordje comfort food? Je kan het deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!

3. Salade met gekarameliseerde spruitjes

Salade met gekarameliseerde spruitjes

Haalde je als kind je neus op voor spruitjes? Wel, dan moet je deze salade eens proberen! Het bittere en 'kolige' van de spruitjes verdwijnt als sneeuw voor de zon in dit verrassend frisse gerechtje. Fris en zoet, zo at je spruitjes nog nooit!

4. Gevuld varkenshaasje met champignonsaus en gebakken witloof

Gevuld varkenshaasje met champignonsaus en gebakken witloof

Zowaar een feestelijk gerechtje, maar van ons mag het ook op een doordeweekse dag! Een zalig mals varkenshaasje, gevuld met kaas en ham, met daarbij gebakken witloof, geroosterde patatjes en een heerlijk champignonroomsausje. Met de 15gram Foodbox is het elke dag feest ;-), deze topper bestellen kan voor levering op maandag 15 oktober. 

5. Rode bietensalade met veldsla, courgette en rode poon

Rode bietensalade met veldsla, courgette en rode poon

Salades doen het nog steeds heel goed in het najaar, zeker als ze wat stevigere, aardse smaken hebben. Zoals deze originele rode bietensalade met pittige veldsla, courgette en vis van het jaar, rode poon.

5. Kalkoenworst met broccolistoemp
Kalkoenworst met broccolistoemp en uiensaus

Lekkere kost van bij ons: een smaakvolle kalkoenworst met aardappelpuree met broccoli bij en een zalige zoetige uiensaus! Gemakkelijk, snel klaar en een topper voor jong en oud. Een smakelijk gerecht dat je kan bestellen in de 15gram Foodbox van 15 oktober. 

6. Flammkuchen met peer en roquefort

Flammkuchen met peer en roquefort

Flammkuchen is ook zo'n gerecht dat het uitstekend doet in de herfst. Probeer zeker eens deze versie met peer en roquefort, toppertje!

7. Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Verwen de kinderen eens tijdens de herfstvakantie met een lekkere stoemp -pekesstoemp- met een lekker worstje erbij en krokant gebakken spekjes.

Save

Save