Wie houdt er nu niet van comfort food? Een kom heerlijk dampend eten waar je het meteen warm vanbinnen van krijgt. Zoals je mama of grootmoeder het zou maken. Maar comfort food zet je meestal niet snel op tafel.

Maar... wij gingen op zoek, testten en proefden heel wat gerechten die snel klaar zijn (minder dan 25 minuten, hoera!) en tegelijkertijd je dat hartverwarmende gevoel vanbinnen geven. Ontdek hier onze top 5 van snelle comfort food toppers!

1. Tortiglioni met paprika en chipolata


Chipolata's bakken we allemaal wel eens in de pan, maar wist je dat het kruidige vlees dat in de worstjes zit, ook perfect kan gebruikt worden in bijvoorbeeld een pasta? Test het zelf maar eens uit met deze tortiglioni met paprika, tomatensaus en uiteraard stukjes chipolata. Héér-lijk!

Tortiglioni met paprika en chipolata

2. Gnocchi met pastinaak en beurre noisette


Dit is het type vegetarisch gerecht, dat je niet eens doorhebt, dat je vegetarisch aan't eten bent! Puur comfort food met gebakken gnocchi met pastinaak en een heerlijk botersausje dat subtiel naar hazelnootjes smaakt. Een nieuwe klassieker in je kookrepertoire!

Gnocchi met pastinaak en beurre noisette

3. Couscous met merguez en ratatouillegroenten


Een heerlijk bordje vol dat de smaken van de Middellandse zee en het Midden-Oosten samenbrengt. Luchtige couscous met pittige merguezworstjes en een pittig en smaakvol sausje met ratatouillegroenten. Hiervan krijg je het warm vanbinnen!

Couscous met merguez en ratatouillegroenten


nl_728x90_15gram_kokenvoor2in25min_c01

4. Pladijs met witloof en spinazie in wittewijnsaus


Dit is hoe onze grootmoeder visjes bakt: lekkere pladijsfilets die je door de bloem haalt en dan in goede boter bakt, heerlijk! Daarbij komt gestoofd witloof, spinazie en een heerlijke wittewijnsaus. Een feestelijk gerecht dat toch gemakkelijk en snel klaar is. Genieten!

Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

5. Worst met appelmoes en gebakken patatjes


Een leuk bordje comfort food, dat ook wel eens 'WAP' wordt genoemd: worst-appelmoes-patatjes. Een snelle en vullende maaltijd waar je iedereen heel blij mee zal maken. Laat het smaken!

Worst met appelmoes en gebakken patatjes

Op zoek naar nog meer snelle, overheerlijke maaltijden? Download nu ons gratis kookboekje 'Koken voor 2 in 25 minuten'.