Wortelrösti met gebakken pladijs en waterkersslaatje

25 MIN
4 personen
Wortelrösti met gebakken pladijs en waterkersslaatje

Rösti hoef je niet per se van aardappelen te maken! Ontdek verrassende wortelrösti in combinatie met gebakken pladijs en een waterkersslaatje.

Ingrediënten

  • 4 pladijzen
  • 500 g aardappelen, geraspt
  • 600 g wortelen, geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 75 g waterkers
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe in een kom de wortelen, aardappelen, uisnippers, eieren en 2 eetlepels bloem. Meng goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Vorm met de hand gelijke, ronde vormpjes. Laat ze even rusten.
  3. Meng in een kommetje een dressing van 4 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Doe de waterkers in een kom en schep er de wortel en lente-ui door. Overgiet met de dressing.
  5. Bak de wortelvormpjes krokant in een pan met olijfolie.
  6. Doe 2 eetlepels bloem in een kommetje en bestrooi met peper en zout. Haal hierdoor de pladijzen. Schud het overtollige bloem van de vis en bak ze goudbruin in olijfolie. Serveer met de wortelrösti en salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 501.17 kcal
Koolhydraten 41.69 g
waarvan suikers 10.01 g
Vet 23.19 g
waarvan verzadigd 3.58 g
Proteïnen 26.92 g
Vezels 10.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin