Tongschar in citroensaus met spinazie en aardappelen

25 MIN
2 personen
Tongschar in citroensaus met spinazie en aardappelen

Tongschar is een platvis en familie van de pladijs. Het is een vrij ongekend visje. Tijd om deze heerlijke vis terug op het menu te zetten! Heerlijk krokant gebakken tongscharfilets met een frisse citroensaus, gestoofde spinazie, gekookte aardappeltjes en afgewerkt met amandelschilfers. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ citroen
  • 1 tomaat
  • 2 el amandelschilfers
  • ½ visbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 200 g spinazie
  • 2 tongscharfilets, gefileerd in vlinder
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de tomaat in blokjes. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan en zet even opzij. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
  3. Smelt 2/3de van de boter in een pannetje. Voeg er de bloem en de geraspte citroenschil aan toe en laat even sudderen. Roer er de visbouillon en de room door en laat indikken, voeg naar smaak citroensap toe. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en stoof de spinazie totdat die geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Dek af met aluminiumfolie.
  5. Kruid de tongscharfilets met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de tongscharfilets aan beide kanten goudgeel.
  6. Verdeel de spinazie over de borden. Leg er de tongscharfilets en de gekookte aardappelen bij. Werk af met de saus, de blokjes tomaat en de geroosterde amandelschilfers.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.59 kcal
Koolhydraten 50.96 g
waarvan suikers 4.31 g
Vet 48.87 g
waarvan verzadigd 23.03 g
Proteïnen 33.27 g
Vezels 9.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin