Pesto-kip met bulgur

25 MIN
2 personen
Pesto-kip met bulgur

Een heerlijk en snel gerecht met zelfgemaakte pesto, want dat smaakt zoveel beter dan uit een potje!

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g parmezaan
  • 2 kipfilet
  • 125 g kerstomaten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Doe de walnoten in een antikleefpan zonder vetstof en rooster ze kort, tot ze licht gekleurd zijn. Roer regelmatig om en haal dan uit de pan.
  3. Snij de rucola grof en pers de knoflook. Doe de walnoten in een vijzel of keukenrobot, samen met de rucola en knoflook en maal fijn. Roer er dan de parmezaan en de extra vierge olijfolie door tot je een mooie pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de kip in reepjes van 1 cm. Doe de olijfolie in de pan en bak de kip goudgeel, kruid met peper en zout.
  5. Snij de kerstomaatjes in 2 en voeg ze bij de kip in de pan, laat 2 minuten meebakken en haal de pan dan van het vuur. Roer de bulgur los met een vork en voeg toe aan de pan, samen met de helft van de pesto. Meng goed door elkaar en serveer met de rest van de pesto erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.69 kcal
Koolhydraten 49.69 g
waarvan suikers 4.3 g
Vet 40.34 g
waarvan verzadigd 8.02 g
Proteïnen 49.06 g
Vezels 10.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin