Volkoren penne met rucolapesto en gegrilde kip

25 MIN
2 personen
Volkoren penne met rucolapesto en gegrilde kip

Een lekker voedzame maaltijd die heerlijk Zuiders smaakt? Proef deze heerlijke volkoren penne met rucolapesto en reepjes gegrilde kip maar eens! Kerstomaatjes zorgen voor de nodige fraicheur. Geniet van deze topmaaltijd!

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 kipfilet
  • 125 g kerstomaten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  2. Doe de walnoten in een antikleefpan zonder vetstof en rooster ze kort, tot ze licht gekleurd zijn. Roer regelmatig om en haal dan uit de pan.
  3. Hak 3/4de van de rucola grof en pers de knoflook. Doe de walnoten in een vijzel of keukenrobot, samen met de gehakte rucola en knoflook en maal fijn. Roer er dan de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie door tot je een mooie pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de kip in lange repen, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de repen kip 3 minuten per kant.
  5. Snij de kerstomaatjes in 2. Meng de volkoren penne met de pesto, voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Serveer met de rest van de rucola, de gegrilde kip en de kerstomaatjes.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 2 november.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 29 oktober om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 875.51 kcal
Koolhydraten 69.64 g
waarvan suikers 5.68 g
Vet 39.76 g
waarvan verzadigd 6.87 g
Proteïnen 54.26 g
Vezels 11.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin