Linguine met kip, zongedroogde tomaten en olijven

30 MIN
2 personen
Linguine met kip, zongedroogde tomaten en olijven

Zin in een reisje naar Toscane? Snappen we! De vliegtuigtickets kunnen we je niet bieden, maar wel dit recept voor een heerlijke pasta met kip, olijven en zongedroogde tomaten die je zo naar de rollende heuvels rondom Firenze katapulteert. Lekker wijntje erbij en genieten maar!

Ingrediënten

  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 2 kipfilet
  • 50 g rucola
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 200 g linguine
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en doe in een kommetje. Schenk er per persoon 125 milliliter heet water bij. Zet even opzij. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Halveer de olijven. Snij de tomaten in blokjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Kruid met peper en zout.
  2. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de kippenblokjes toe. Bak 3 minuten op hoog vuur. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de rode ui toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de knoflook toe. Roerbak nog 1 minuut.
  5. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, Italiaanse kruiden, de tomatenblokjes, de suiker, de zongedroogde tomaten (met het weekvocht erbij) en de helft van de balsamico toe aan de pan. Meng goed en laat 2 minuten pruttelen. Voeg nu opnieuw de kip toe, roer goed om, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen op matig vuur.
  6. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  7. Meng de rest van de balsamico met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.
  8. Roer de olijven door de saus. Kruid bij met peper en zout. Meng de linguine met de saus, voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe.
  9. Meng de dressing met de rucola. Serveer de linguine in diepe borden, strooi er de parmezaan over en serveer met de rucolasalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 933.21 kcal
Koolhydraten 90.95 g
waarvan suikers 21.93 g
Vet 35.11 g
waarvan verzadigd 7.56 g
Proteïnen 57.87 g
Vezels 8.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin