Kip ras el hanout met paprika en bulgur

30 MIN
2 personen
Kip ras el hanout met paprika en bulgur

Dit gerecht met gekruide kip, paprika en bulgur is super makkelijk om te bereiden en zorgt voor een heerlijke geur in huis!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 30 g rozijnen
  • 1 rode ui
  • 10 g munt
  • 1 citroen
  • 1 groene paprika
  • 2 kipfilet
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur en de rozijnen in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Hak de muntblaadjes fijn. Snij de citroen in partjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  3. Meng de kippenblokjes met de helft van de ras el hanout, wat peper en zout in een kom.
  4. Verwarm de ovengril voor op 200 °C. Leg de citroenpartjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en grill 10 minuten tot ze karamelliseren.
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan. Stoof de ui zacht. Voeg de paprikablokjes toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en laat 2 minuten koken. Voeg de kip toe en laat nog eens 2 minuten koken.
  6. Voeg nog eens per persoon 50 milliliter water toe en draai het vuur wat zachter. Laat 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  7. Roer de munt en de overige ras el hanout door de bulgur met rozijnen. Kruid bij met peper en zout.
  8. Serveer de kip met de bulgur en de gegrilde citroenpartjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 600.43 kcal
Koolhydraten 72.36 g
waarvan suikers 22.92 g
Vet 10.94 g
waarvan verzadigd 1.61 g
Proteïnen 46.27 g
Vezels 12.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin