Penne met romige rucola-amandelpesto, courgette en kip

25 MIN
2 personen
Penne met romige rucola-amandelpesto, courgette en kip

Dit originele pastagerecht heeft het allemaal: een zalige romige saus op basis van rucola-amandelpesto, gebakken kip en plakjes courgette om zeker ook de nodige groentjes binnen te hebben. Dit wordt een nieuwe favoriet in huis, durven we vermoeden!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 50 g rucola
  • 1 courgette
  • 2 kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el amandelschilfers
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou per persoon 50 milliliter van het kookvocht bij.
  2. Was de rucola en laat uitlekken. Snij de courgette overlangs in vier. Snij dan in plakjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de kippenreepjes toe. Bak ze rondom goudbruin in 6-7 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en voeg de courgette toe. Bak 5 minuten, schep regelmatig om.
  3. Pel de knoflook. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak 3/4de van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde amandelschilfers en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Roer er de geraspte harde kaas door. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de kip terug toe aan de pan. Voeg de pesto toe. Voeg de room en het apart gehouden kookvocht van de penne toe. Roer goed om en laat nog 1 minuut doorwarmen op het vuur. Voeg nu de pasta toe en roer opnieuw goed om. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep in diepe borden, werk af de rest van de rucola en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1004.93 kcal
Koolhydraten 79.4 g
waarvan suikers 14.98 g
Vet 48.52 g
waarvan verzadigd 15.01 g
Proteïnen 59.74 g
Vezels 6.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin