Penne met pesto van gegrilde rode paprika

30 MIN
2 personen
Penne met pesto van gegrilde rode paprika

Deze vegetarische pastaschotel is klaar in minder dan een half uur maar moet zeker niet inboeten aan smaak. Met een heerlijke pesto van gegrilde paprika, top!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g penne
  • 60 g hazelnoten
  • 20 g koriander
  • 1 limoen
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika's in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij in vierkante blokjes van 1 cm. Pers de knoflook. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes paprika op en strooi er de knoflook over. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout en meng goed. Zet 15 minuten in de oven.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet af.
  3. Hak de hazelnoten grof. Snij de koriander grof. Pers de limoen.
  4. Doe de paprika met knoflook, 3/4de van de koriander, de helft van het limoensap, 3/4de van de hazelnoten, de extra vierge olijfolie, de helft van de cayennepeper en zout in een keukenrobot (of vijzel) en maal fijn. Voeg de parmezaan toe en meng goed. Proef en voeg naar eigen smaak extra cayennepeper toe.
  5. Meng de pesto met de penne en voeg naar eigen smaak nog wat limoensap toe. Werk af met enkele blaadjes koriander en de rest van de hazelnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 986.31 kcal
Koolhydraten 85.1 g
waarvan suikers 17.32 g
Vet 57.41 g
waarvan verzadigd 9.13 g
Proteïnen 27.5 g
Vezels 12.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin