Linguine met pesto van geroosterde rode paprika en geitenkaas

30 MIN
2 personen
Linguine met pesto van geroosterde rode paprika en geitenkaas

Pasta pesto, maar dan helemaal anders dan je het gewoon bent! We maken een Zuiderse versie met geroosterde rode paprika en hazelnoten. Daarbij komt frisse geitenkaas om het af te werken. Een Mediterraans vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g linguine
  • 30 g hazelnoten
  • ½ citroen
  • 30 g parmezaan
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika's in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij in blokjes van 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes paprika op. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout en meng goed. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 15 minuten in de oven.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  3. Hak de hazelnoten grof. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen.
  4. Knijp het zacht geworden vruchtvlees van de knoflook uit de velletjes. Doe de paprika, knoflook, het citroensap, de hazelnoten, de extra vierge olijfolie, de helft van de cayennepeper en zout in een keukenrobot (of vijzel) en maal fijn. Voeg de parmezaan toe en meng goed. Proef en voeg naar eigen smaak extra cayennepeper toe.
  5. Meng de pesto met de linguine. Schep in borden en verkruimel er de geitenkaas over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 908.15 kcal
Koolhydraten 83.99 g
waarvan suikers 16.4 g
Vet 48.07 g
waarvan verzadigd 12.91 g
Proteïnen 30.71 g
Vezels 10.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin