Penne met courgette en pistache-basilicumpesto

20 MIN
2 personen

Iedereen houdt van pesto Genovese, de zalige saus met pijnboompitjes en basilicum. Je kan er ook een heerlijk Zuiderse versie van maken met pistachenootjes.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 200 g penne
  • 30 g pistachenoten
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 2 kl olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Snij de courgette in balkjes van 3 centimeter.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kopje van het kookvocht apart.
  3. Doe 3/4de van de pistachenootjes, basilicum, een scheutje van het kookvocht van de pasta en extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal tot een grove pesto. Voeg de helft van de geraspte parmezaan toe en kruid met peper en zout. Voor een vloeiende saus, voeg je nog een beetje extra kookvocht van de pasta toe.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook toe. Voeg na 1 minuut de courgettebalkjes toe en kruid met peper en zout. Roerbak gedurende 4 minuten.
  5. Hak de rest van de pistachenootjes. Meng de pesto door de penne en schep er dan voorzichtig de gebakken courgettebalkjes door. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en pistachenootjes erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 698.13 kcal
Koolhydraten 77.46 g
waarvan suikers 13.44 g
Vet 29.59 g
waarvan verzadigd 7.26 g
Proteïnen 27.58 g
Vezels 6.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin