Hoe grill je paprika's nu? De gemakkelijkste manier is om dat onder de grill van je oven te doen. Snij je paprika's in 4 of 8 stukken, verwijder de zaadjes, en leg ze met de velkant naar boven op een rooster, net onder de grill van je oven, zo'n 20 minuten. Let op, er kan wel wat vocht uit de paprika's druppen, dus leg best een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie eronder. Het vel van de paprika's zal helemaal zwartblakeren, en dat wil je net, want zo krijgt het 'vruchtvlees' heel veel smaak. Haal uit de oven als het vel zwartgeblakerd is en stop de stukken paprika meteen in een diepvrieszakje of een kom en dek af met plasticfolie. Zo zullen de paprika's nog even stomen, en komt het vel gemakkelijk los. Laat wat afkoelen en zo kan je dus het vel gemakkelijk verwijderen. Je kan paprika's trouwens ook grillen in een grillpan of op de barbecue, gebruik dan dezelfde techniek met het plastieken zakje. Je kan deze techniek trouwens ook toepassen voor puntpaprika's, rooster ze dan in hun geheel, draai halverwege om en verwijder de zaadjes nadien.
We inspireren je graag met enkele recepten met gegrilde paprika. Smakelijk!
Geroosterde paprika en peterselie pesto met penne

Een lekkere lichte vegetarische pasta met een originele pesto van geroosterde paprika, peterselie en cashewnoten. Een penne om mee te scoren! Bekijk recept
Geroosterde krieltjessalade met geitenkaas en rucolapesto

We stellen voor: een zalige Mediterraanse aardappelsalade met krieltjes, geroosterde paprika, zachte zoete rode ui, rucolapesto en frisse geitenkaas voor erbij. Kleurrijk, vol van smaak en lekker fris zomers! Hier worden wij blij van, jij ook? Bekijk recept
Escalivada (geroosterde groenten) met gegrilde varkensmignonette en orzo

Escalivada is een groenteschotel uit Catalonië. Heerlijk geroosterde Zuiderse groenten, die geweldig goed passen bij een stukje geroosterd vlees. Serveer hier een glaasje frisse roséwijn bij, en je waant je op een terrasje in Spanje. Genieten! Bekijk recept
Spaanse kip met paprika en patatas bravas

Tripje richting Spanje met dit origineel en lekker gerechtje! We maken Spaanse kip met ovengeroosterde paprika en rode ui, met daarbij patatas bravas én aioli. Dit brengt je meteen in vakantiestemming, olé! Bekijk recept
Rigatoni met gegrilde paprika en rode ui

Een prachtige vegetarische pasta, die barst van kleur en dus ook van goede voedingsstoffen! Heerlijk met wat parmezaan erbij. Bekijk recept
Gegrilde paprikapuree met tonijnburgers

We maken een heerlijke aardappelpuree met gegrilde paprika en originele tonijnburgers. Lekker zuiders, lekker licht en het hele gezin zal ervan meesmullen. Laat het smaken! Bekijk recept
Griekse wrap met merguez, tzatziki en gegrilde paprika

Origineel en snel klaar, dat is een gouden combinatie. Zet deze Griekse wraps (in een mum van tijd) op tafel en scoor bij je tafelgasten. Bekijk recept
Tandoori veggieburgers met geroosterde paprika en zoete aardappelfrietjes

Een heerlijk origineel vegetarisch gerecht. Verrassende tandoori veggieburgers op een broodje met daarbij geroosterde paprika, een yoghurt-looksausje, zoete aardappelfrietjes en rucola voor erbij. Dit wil je toch proeven? Bekijk recept
Parelcouscous met falafel, geroosterde paprika en rucola

Men noemt parelcouscous ook wel 'ptitim', Israelische couscous of Jeruzalem couscous. Hij is ronder van vorm en voller in de mond dan gewone couscous. De ideale basis in deze kleurrijke (en prachtige!) falafelsalade, met geroosterde rode paprika! Eens proeven? Deze topper kan je deze week bij Foodbag.be bestellen!