Geroosterde paprika en peterselie pesto met penne

30 MIN
4 personen
Geroosterde paprika en peterselie pesto met penne

Een lekkere lichte vegetarische pasta met een originele pesto van geroosterde paprika, peterselie en cashewnoten. Een penne om mee te scoren!

Ingrediënten

  • 250 g volkoren penne, ongekookt
  • 2 rode paprika's, in repen
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje peterselie, en extra voor afwerking
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de penne gaar.
  2. Rooster de paprika's op de grill.
  3. Mix in de blender de geroosterde paprika's samen met de peterselie, de cashewnoten, de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng er de parmezaanschilfers door.
  4. Giet de pasta af en roer er de pesto door. Laat 1 minuut samen opwarmen. Garneer met extra peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 480.09 kcal
Koolhydraten 49.73 g
waarvan suikers 4.71 g
Vet 21.39 g
waarvan verzadigd 5.13 g
Proteïnen 17.6 g
Vezels 9.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin