Pastasalade met gerookte zalm, asperges en kruidenroom

50 MIN
4 personen
Pastasalade met gerookte zalm, asperges en kruidenroom

Een frisse pastasalade die aan lente doet denken met gerookte zalm, groene asperges, pijnboompitten en een heerlijke kruidenroom. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g farfalle
  • 200 g gerookte zalm, in snippers gesneden
  • 100 g groene asperges
  • 100 g peultjes
  • 20 g basilicum, fijngesneden
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 200 ml lichte room
  • 4 el roomkaas
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie extra vierge

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water. Laat afkoelen onder koud stromend water. Besprenkel hierna met de extra vierge olijfolie.
  2. Snij het houterige uiteinde van de groene asperges weg en snij ze in drie. Stoom of kook ze samen met de peultjes in licht gezouten water beetgaar.
  3. Meng de lichte room met de roomkaas. Voeg de helft van de fijngehakte basilicum toe. Kruid af met peper en zout.
  4. Meng de groenten door de pasta. Druppel de kruidenroom eroverheen. Werk af met de zalmsnippers, de geroosterde pijnboompitten en de rest van de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 719.32 kcal
Koolhydraten 72.92 g
waarvan suikers 6.77 g
Vet 33.54 g
waarvan verzadigd 13.03 g
Proteïnen 29.47 g
Vezels 4.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin