Orecchiette met pesto, boontjes, erwtjes en kippenworst

25 MIN
4 personen
Orecchiette met pesto, boontjes, erwtjes en kippenworst

Ingrediënten

  • 400 g kippenworsten
  • 400 g orecchiette
  • 250 g sperziebonen
  • 250 g erwten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g pijnboompitten
  • 60 g parmezaan, geraspt
  • 5 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de orecchiette in gezouten water. Voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd de boontjes toe en na nog 5 minuten de erwtjes.
  2. Doe de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten, de olijfolie, de helft van de parmezaan en een beetje zout in een blender. Pureer tot een pesto.
  3. Bak de worstjes gaar in een pan. Snijd ze in stukjes en doe ze terug in de pan.
  4. Giet de pasta met de bonen en de erwtjes af en voeg toe aan de worstjes. Roer er de pesto door.
  5. Werk af met de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 939.13 kcal
Koolhydraten 85.77 g
waarvan suikers 5.93 g
Vet 44.1 g
waarvan verzadigd 12.07 g
Proteïnen 46.82 g
Vezels 9.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin