Bloemkoolsoep met rauwe ham

40 MIN
4 personen
Bloemkoolsoep met rauwe ham

Een heerlijke feestelijke soep met de verfijnde smaak van bloemkool en afgewerkt met plakjes rauwe ham. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 plakjes rauwe ham, in stukjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 klontje boter
  • 1 kruidentuiltje, peterselie, tijm, laurier
  • 1 bosje peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui aan in de boter. Doe er de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes bij en stoof even aan.
  2. Schenk de kippenbouillon bij de groenten. Hang het kruidentuiltje mee in de pot en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes afgedekt sudderen.
  3. Vis het kruidentuiltje uit de soep. Kruid de soep met peper en zout en mix fijn.
  4. Verdeel de soep over de borden en werk af met de stukjes rauwe ham en de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 205.13 kcal
Koolhydraten 15.06 g
waarvan suikers 5.99 g
Vet 9.4 g
waarvan verzadigd 5.11 g
Proteïnen 11.92 g
Vezels 5.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin