Rodebietensoep

55 MIN
4 personen
Rodebietensoep

Soep van rode biet leerden we van de russen eten: borstjsj. Een heerlijk stevig soep met frisse zure room en mierikswortel. Hieraan kan je je goed opwarmen!

Ingrediënten

  • 5 rode bieten
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 4 takjes dille
  • 1 el mierikswortelpasta
  • 1 l groentebouillon
  • 100 ml zure room
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil en snij de rode bieten in blokjes. Schil en snij de appels in blokjes.
  2. Verhit olijfolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. aan. Voeg dan de rode biet, appel en komijn toe en laat opnieuw 2 min. stoven.
  3. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 45 min. pruttelen tot de bietstukjes gaar zijn. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en kruid met peper en zout.
  4. Mix de soep glad. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de soep met wat van de mierikswortelroom. Werk af met een takje dille.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 240.71 kcal
Koolhydraten 28.33 g
waarvan suikers 25.55 g
Vet 10.23 g
waarvan verzadigd 4.34 g
Proteïnen 6.07 g
Vezels 7.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin