Aardappelenvelouté met rucola

35 MIN
4 personen
Aardappelenvelouté met rucola

Geef een eenvoudige aardappelsoep extra cachet dankzij een lekker intens afsmakende rucolapesto en room.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen, in stukken
  • 300 g rucola
  • 2 uien, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el pijnboompit, geplet
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el room
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Plet de rucola samen met de knoflook en pijnboompitten in een stamper. Schenk er de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Zet koel weg.
  2. Stoof de ui glazig in de boter. Doe er de aardappelen bij. Schenk er na 5 minuten de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten afgedekt sudderen.
  3. Mix het geheel tot een soep. Roer er de room onder en kruid af met peper en zout. Laat de soep nog even doorwarmen.
  4. Haal de soep van het vuur en verdeel over de borden. Werk af met de rucola-mengeling en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 401.33 kcal
Koolhydraten 43.02 g
waarvan suikers 5.91 g
Vet 20.3 g
waarvan verzadigd 9.5 g
Proteïnen 8.79 g
Vezels 8.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin