Bloemkoolsoep met hazelnootgremolata

40 MIN
4 personen
Bloemkoolsoep met hazelnootgremolata

Koudere dagen vragen om hartverwarmende soep. Deze bloemkoolsoep tovert met zijn intense smaak een glimlach op ieders gezicht. We werken af met een gremolata op basis van fijngesneden peterselie, geraspte parmezaan en fijngehakte hazelnoten. Enkele druppels olijfolie maken het geheel af. Verfijnd!

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 kruidentuiltje
  • 75 g hazelnoten
  • 75 g parmezaan
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 klontje boter
  • 1 el hazelnootolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. Stoof de ui aan in de boter. Doe er de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes bij en stoof even aan.
  3. Schenk de kippenbouillon bij de groenten. Hang het kruidentuiltje mee in de pot en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes afgedekt sudderen.
  4. Vis het kruidentuiltje uit de soep. Kruid de soep met peper en zout en mix fijn.
  5. Snij de peterselie fijn. Rasp de parmezaan. Hak de hazelnoten fijn. Meng door elkaar.
  6. Verdeel de soep over de borden en werk af met de gremolata en enkele druppels hazelnootolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 404.48 kcal
Koolhydraten 17.62 g
waarvan suikers 8.11 g
Vet 27.72 g
waarvan verzadigd 8.7 g
Proteïnen 17.85 g
Vezels 7.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin