Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

30 MIN
2 personen
Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

Een heerlijke zonnige pastasalde met gegrilde paprika, krokante walnoten en zachte geitenkaas. Een pastasalade voor genieters!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g conchiglie
  • 30 g walnoten
  • 40 g zwarte olijven
  • ½ komkommer
  • 100 g geitenkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de paprika's in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de conchiglie beetgaar in 9-11 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  3. Hak ondertussen de walnoten grof. Halveer de olijven. Snij de komkommer overlangs in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij in plakjes. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn. Verkruimel de geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
  4. Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  5. Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in reepjes. Meng de conchiglie, walnoten, gegrilde paprika's, olijven, komkommer, bladpeterselie en de dressing door elkaar. Schep er de geitenkaas voorzichtig door. Kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 809.18 kcal
Koolhydraten 84.03 g
waarvan suikers 17.42 g
Vet 38.96 g
waarvan verzadigd 9.68 g
Proteïnen 25.49 g
Vezels 12.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin