Penne peperonata

25 MIN
2 personen
Penne peperonata

Peperonata is een heerlijke pastasaus op basis van gebakken paprika's. Heerlijk zoet en zacht van smaak. Een vegetarische en lichte topper!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g volkoren penne
  • 30 g pijnboompitten
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de paprika's in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de paprikareepjes toe. Laat 20 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg na 10 minuten de uiringen en de knoflook toe.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  4. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Snij de bladpeterselie grof.
  5. Blus de pan met paprika's met de balsamico en roer er de pijnboompitten en fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout. Roer de penne door de peperonata. Serveer en werk af met de parmezaanschilfers.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 30 april.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 26 april om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 683.38 kcal
Koolhydraten 85.77 g
waarvan suikers 18.6 g
Vet 22.34 g
waarvan verzadigd 5.01 g
Proteïnen 25.88 g
Vezels 17.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin