Volkoren penne met gegrilde paprikasaus, walnoten en geitenkaas

35 MIN
2 personen
Volkoren penne met gegrilde paprikasaus, walnoten en geitenkaas

Op zoek naar een smaakvol, lekker Zuiders én veggie gerechtje? Dan heb je't gevonden! Lekker voedzame volkoren penne met een zalig sausje van gegrilde paprika, met crunchy walnoten en zachte geitenkaas erbij. Een topcombinatie!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geitenkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 200 g volkoren penne
  • 30 g walnoten
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij elke rode paprika in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  2. Snij de ui fijn, pers de knoflook. Verkruimel de geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  4. Verhit de olijfolie in een kookpotje. Voeg de ui en knoflook toe. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur.
  5. Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  6. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Rooster de walnoten kort. Hak ze grof.
  7. Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in stukken. Voeg toe aan de kookpot met de ui. Roer om en mix met een staafmixer tot een saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe. Kruid met (cayenne)peper en zout naar eigen smaak.
  8. Meng de volkoren penne met de paprikasaus. Schep in kommen en werk af met de walnoten, geitenkaas en bladpeterselie. Serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 722.64 kcal
Koolhydraten 84.19 g
waarvan suikers 18.52 g
Vet 28.38 g
waarvan verzadigd 7.52 g
Proteïnen 24.04 g
Vezels 18.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin