Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

30 MIN
4 personen
Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

Deze combinatie is overheerlijk, beloofd! Een heerlijke pastasalade met zalig zoete gegrilde paprika's, krokante walnoten en frisse geitenkaas. De zon op je bord!

Ingrediënten

  • 400 g conchiglie
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 20 g bladpeterselie
  • 200 g geitenkaas
  • 80 g walnoten
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el walnootolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij alle paprika's in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  2. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de conchiglie beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  3. Hak de walnoten grof. Meng de walnootolie met de wittewijnazijn. Verkruimel de geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
  4. Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks gemakkelijk afkomen.
  5. Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in reepjes. Meng de conchiglie, walnoten, gegrilde paprika's, bladpeterselie en de dressing door elkaar. Schep er de geitenkaas door. Kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 725.28 kcal
Koolhydraten 80.64 g
waarvan suikers 14.88 g
Vet 31.62 g
waarvan verzadigd 7.9 g
Proteïnen 24.95 g
Vezels 9.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin