Zomerse quinoabowl met geitenkaas en citroen-dille dressing

25 MIN
2 personen
Zomerse quinoabowl met geitenkaas en citroen-dille dressing

Op zoek naar een frisse, zomerse én lichte salade? Deze originele en kleurrijke quinoabowl heeft het allemaal: voedzame quinoa met een heerlijke frisse dressing, gegrilde paprika voor een zoete toets, zachte geitenkaas en crunchy pompoenpitten om het af te werken. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 130 g quinoa
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g pompoenpitten
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de paprika's in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  2. Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje, voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.
  3. Maak de dressing. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Doe de citroenzeste in een kommetje, samen met de knoflook. Meng er de extra vierge olijfolie en het citroensap door. Hak de dille fijn en meng door de dressing. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de komkommer in blokjes. Snij de lente-ui in ringen.
  5. Rooster de pompoenpitten kort in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te verkleuren. Schep uit de pan.
  6. Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  7. Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in reepjes. Meng de helft van de dressing door de quinoa. Schep in kommen en verdeel er de stukjes komkommer, gegrilde paprika, lente-ui, geitenkaas en pompoenpitten over. Bedruppel met de rest van de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 569.62 kcal
Koolhydraten 53.3 g
waarvan suikers 9.53 g
Vet 30.81 g
waarvan verzadigd 8.92 g
Proteïnen 21.22 g
Vezels 6.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin