Pasta carbonara met courgettenoedels

25 MIN
4 personen
Pasta carbonara met courgettenoedels

Deze klassieke Italiaanse pasta krijgt een twist! Door de heerlijk lichte courgettenoedels is deze pasta carbonara nog lekker licht verteerbaar.

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 200 ml lichte room
  • 250 g spek, in reepjes
  • 150 g parmezaan, geraspt
  • 3 eidooiers
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak courgettenoedels met een spiralizer. Kruid goed met peper en zout.
  2. Meng 120 gram van de parmezaan met de room en de eidooiers. Kruid bij met peper en zout.
  3. Bak het spek krokant zonder vetstof. Voeg de courgettenoedels toe en bak even mee.
  4. Haal de pan van het vuur en schep er de roommengeling door. Roer goed om.
  5. Verdeel de courgettenoedels over de kommen. Werk af met de overige parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 995.67 kcal
Koolhydraten 13.92 g
waarvan suikers 13.22 g
Vet 95.35 g
waarvan verzadigd 41.03 g
Proteïnen 22.92 g
Vezels 2.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin