Pasta carbonara

25 MIN
4 personen
Pasta carbonara

Een échte pasta carbonara maak je zonder room, maar met pancetta, Pecorino Romano en varkenswangetjes of pancetta. Een echte klassieker!

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 200 g varkenswangen, in blokjes, of pancetta
  • 4 eieren
  • 30 g pecorino, geraspt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Bewaar 4 eetlepels van het kookvocht.
  2. Bak de varkenswangetjes goudbruin op een laag vuur.
  3. Klop in een kom de eieren los met de kaas, flink wat peper en het gebakken vlees.
  4. Meng de spaghetti met het eiermengsel, het kookvocht en een snufje zout. Roer goed om en laat de saus wat indikken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 517.76 kcal
Koolhydraten 15.71 g
waarvan suikers 3.89 g
Vet 42.45 g
waarvan verzadigd 3.61 g
Proteïnen 19.64 g
Vezels 0.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin