Penne carbonara met hamblokjes en courgette

15 MIN
2 personen
Penne carbonara met hamblokjes en courgette

Ah pasta carbonara, zo lekker! We maken een snelle versie met gebakken courgette en hamblokjes erbij. Net dat tikkeltje gezonder en zo gemakkelijk en snel. Een 15 minuten pasta wonder!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 bio-eieren
  • 40 g parmezaan
  • 1 brikje lichte room
  • 150 g hamblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, mengkom en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de courgette in balkjes (ter grootte van de penne). Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de courgette, gedroogde tijm en knoflook toe. Roerbak 5 minuten.
  4. Scheid de eieren en klop de eierdooiers los in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig in dit recept. Voeg de helft van de parmezaan, de room en peper en zout toe. Meng goed.
  5. Doe de pasta terug in de kookpot en voeg het eiermengsel toe. Laat 2-3 minuten op een zacht vuurtje opwarmen, terwijl je roert, zodat de saus wat indikt. Voeg wat van het kookvocht van de pasta toe, indien nodig. Voeg de courgette met knoflook en de hamblokjes toe. Meng.
  6. Schep de pasta in borden, strooi er de rest van de parmezaan over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 885.68 kcal
Koolhydraten 81.13 g
waarvan suikers 15.81 g
Vet 41.14 g
waarvan verzadigd 17.24 g
Proteïnen 46.22 g
Vezels 5.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin