Fettuccine Alfredo

15 MIN
4 personen
Fettuccine Alfredo

Fettucini alfredo is een pasta met een sausje op basis van boter en parmezaanse kaas. Doodeenvoudig maar overheerlijk. Echt Italiaans comfortfood.

Ingrediënten

  • 500 g fettuccine
  • 100 g parmezaan
  • 50 g boter
  • zout
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Kook de fettuccine beetgaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet de pasta af en bewaar een kop van het kookvocht.
  3. Doe de pasta terug in de pan samen met de boter en de helft van de parmezaan. Verwarm even zodat de boter is gesmolten. Voeg wat van het kookvocht toe zodat je een mooie glanzende saus verkrijgt.
  4. Doe de pasta in de borden en kruid met versgemalen zwarte peper. Serveer met de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 646.32 kcal
Koolhydraten 84.37 g
waarvan suikers 5.17 g
Vet 21.19 g
waarvan verzadigd 12.13 g
Proteïnen 26.98 g
Vezels 4.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin