Omelet met scampi

10 MIN
2 personen
Omelet met scampi

Deze omelet kan als ontbijt, lunch of avondmaal. Met de lekkere scampi en Aziatische kruiden een erg verrassende maaltijd. Serveer met een kruidig slaatje.

Ingrediënten

  • 6 scampi's, gepeld en fijngehakt
  • 2 el vermicelli, soja
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kl gember, geraspt
  • 4 eieren
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el olie, plantaardige
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week de sojavermicelli 5 minuten in heet water, giet af en knip in korte stukjes.
  2. Klop de eieren los in een kom met het groen gedeelte van de lente-ui, de sojavermicelli, de vis- en sojasaus.
  3. Breng de scampi's op smaak met sjalot,knoflook, gember, peper en zeezout. Roer om.
  4. Verhit de olie in een pan en bak er het wit gedeelte van de lente-ui in. Doer er de scampi's bij en laat even meebakken. Schenk er het eiermengsel over en bak gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 357.08 kcal
Koolhydraten 20.37 g
waarvan suikers 6.15 g
Vet 18.55 g
waarvan verzadigd 3.74 g
Proteïnen 26.93 g
Vezels 1.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin