Soepje van gemalen scampi en mosterdbladeren

15 MIN
2 personen
Soepje van gemalen scampi en mosterdbladeren

Een verrassend Vietnamees soepje, met gemalen scampi en mosterdblad. Serveer als voorgerecht, of als hoofdgerecht met gestoomde rijst erbij.

Ingrediënten

  • 6 scampi's
  • 200 g mosterdbladeren, grof gehakt
  • 8 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el gember, fijngesneden, verse
  • 1 el vissaus
  • 1 el olie, plantaardig
  • 3 takjes koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Hak fijn en meng met het groen van de lente-ui, een halve eetlepel vissaus, peper en zeezout.
  2. Fruit de knoflook en het wit van lente-ui in olie. Voeg de scampi's toe en roerbak 1 minuut. Blus met 600 milliliter water en breng afgedekt aan de kook.
  3. Voeg de mosterdbladeren toe en kook 2 minuten. Breng op smaak met de resterende vissaus, koriander, gember, peper en zeezout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 174.87 kcal
Koolhydraten 9.66 g
waarvan suikers 6.04 g
Vet 8.58 g
waarvan verzadigd 1.26 g
Proteïnen 13.75 g
Vezels 3.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin