Sobanoedels met scampi's

25 MIN
4 personen
Sobanoedels met scampi's

Sobanoedels zijn Japanse boekweitnoedels. Ze zijn lekker voedzaam en vullend. Heerlijk bij de scampi's, ' een Aziatisch sausje en lekker knapperige groentjes.

Ingrediënten

  • 16 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 240 g sobanoedels
  • 1 courgette, in julienne
  • 2 wortelen, in julienne
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 3 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 4 el mirin
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 1 el sesamolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de sobanoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel ze kort onder koud water. Laat uitlekken.
  2. Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze aan in een wok in de sesamolie tot ze roze kleuren.
  3. Meng de gember met de chilipeper, de mirin, de rijstazijn en de sojasaus tot een dressing.
  4. Meng de noedels met de scampi's, de courgette, de wortelen en de dressing.
  5. Verdeel over de borden en werk af met de sesamzaadjes en de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 446.55 kcal
Koolhydraten 58.89 g
waarvan suikers 10.8 g
Vet 9.49 g
waarvan verzadigd 1.2 g
Proteïnen 26.96 g
Vezels 3.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin