Op houtskool gegrilde langoustines

15 MIN
4 personen
Op houtskool gegrilde langoustines

Ontdek deze heerlijke Vietnamese bereiding met verfijnde langoustines. Je serveert er een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus bij.

Ingrediënten

  • 12 langoustines
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el gember, geraspt, verse
  • 2 el vissaus
  • 1 el olie, plantaardig
  • 2 el kurkuma
  • peper en zout
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Maak een mengeling van knoflook, lente-ui, kurkuma, gember, olie, vissaus, peper en zeezout.
  2. Halveer de langoustines zonder te pellen en kruid ze met peper en zeezout. Besmeer ze met de kruidenmengeling.
  3. Grill de langoustines aan beide kanten kort op de barbecue.
  4. Serveer met de vinaigrette van vissaus en de kruidensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 340.07 kcal
Koolhydraten 28.46 g
waarvan suikers 19.21 g
Vet 7.36 g
waarvan verzadigd 0.84 g
Proteïnen 39.38 g
Vezels 2.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin