Mexicaanse ovenschotel met limoen-korianderrijst

35 MIN
2 personen
Mexicaanse ovenschotel met limoen-korianderrijst

Een heerlijke Mexicaanse ovenschotel met kruidig gehakt en véél groenten, gegratineerd in de oven met cheddarkaas. Daarbij komt frisse limoen-korianderrijst.

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 40 g cheddarkaas
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 350 ml tomatenpassata
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 3 kl olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en gele paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit 2/3de van de olijfolie in een brede pan en bak het gehakt gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en verhit de rest van de olijfolie. Bak de paprika en courgetteblokjes aan gedurende 3 minuten, voeg dan de Mexicaanse kruidenmix, de rode bonen, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), het gebakken gehakt en de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat 3 minuten doorwarmen en schep in een ovenschaal. Strooi de cheddarkaas over de ovenschotel en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snij de koriander fijn. Meng de zeste en het sap van de limoen en de fijngehakte koriander door de rijst en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de ovenschotel met de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 984.15 kcal
Koolhydraten 111.88 g
waarvan suikers 11.45 g
Vet 34.86 g
waarvan verzadigd 12.94 g
Proteïnen 52.13 g
Vezels 9.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin