Mexicaanse ovenschotel met limoen-korianderrijst

35 MIN
2 personen
Mexicaanse ovenschotel met limoen-korianderrijst

Een heerlijke Mexicaanse ovenschotel met kruidig gehakt en véél groenten, gegratineerd in de oven met cheddarkaas. Daarbij komt frisse limoen-korianderrijst.

Ingrediënten

  • 1 groene chilipeper
  • 1 tomaat
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 blik zwarte boon
  • 40 g cheddarkaas
  • 150 g basmatirijst
  • 200 g rundsgehakt
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 3 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de chilipeper overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij fijn. Snij de tomaat, courgette en gele paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken. Rasp de cheddarkaas.
  2. Kook de rijst: breng 225 milliliter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit 2 koffielepels olijfolie in een brede pan en bak het gehakt gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en verhit opnieuw 1 koffielepel olijfolie. Bak de paprika en courgetteblokjes aan gedurende 3 minuten, voeg dan de Mexicaanse kruidenmix, de zwarte bonen, het fijngehakte chilipepertje, het gebakken gehakt en het blik tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat 3 minuten doorwarmen. Roer er dan de blokjes verse tomaat door en schep in een ovenschaal. Strooi de cheddarkaas over de ovenschotel en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Hak de koriander fijn. Meng de zeste en het sap van de limoen en de fijngehakte koriander door de rijst en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de ovenschotel met de rijst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 974.64 kcal
Koolhydraten 111.12 g
waarvan suikers 13.73 g
Vet 31.64 g
waarvan verzadigd 13.14 g
Proteïnen 47.79 g
Vezels 18.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin