Mexicaanse gevulde courgette

35 MIN
2 personen
Mexicaanse gevulde courgette

Je weet, bij 15gram bedenken we graag variaties op recepten met een originele twist. Ditmaal nemen we de 'gevulde courgette' onder handen en maken er een koolhydraatarme Mexicaanse versie van. Rijke smaken in een hartverwarmende ovenschotel, wedden dat je het lekker vindt?

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 40 g cheddarkaas
  • ½ potje zure room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de courgettes overlangs in twee en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de ui fijn. Snij de paprika in fijne blokjes.
  2. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg er de courgettehelften in. Zet ze alvast 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui in 2 minuten glazig. Voeg de Mexicaanse kruiden, het vruchtvlees van de courgette en de paprikablokjes toe en roerbak 3 minuten. Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 50 milliliter water toe, meng goed en laat nog 5 minuten verdergaren op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de courgettes uit de oven en schep er de gehaktmengeling in. Overstrooi met de cheddarkaas en zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Meng de zure room met per persoon 1 eetlepel water tot een lopend sausje. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de Mexicaanse gevulde courgette met het zureroomsausje erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.38 kcal
Koolhydraten 30.96 g
waarvan suikers 23.91 g
Vet 48.99 g
waarvan verzadigd 20.17 g
Proteïnen 38.96 g
Vezels 8.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin