Taco bowls met gehakt en rijst

25 MIN
2 personen
Taco bowls met gehakt en rijst

Een originele variatie op de klassieke Mexicaanse taco: we vervangen de tortilla's door rijst en serveren alles samen in een kommetje. Heerlijk comfort food dat je met enkel een lepel kan verorberen. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 little gem
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de helft van de ui heel fijn, snij de andere helft in halve ringen. Snij de rode paprika in blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij de helft fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
  3. Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden ui, het sap van de limoen, de fijngesneden koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout. Dit is de pico de gallo.
  4. Verhit de arachideolie in een pan en voeg de uiringen en de rode paprika toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg het gehakt toe. Schep goed om en voeg na 2 minuten de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot het gehakt doorbakken is. Kruid met peper en zout.
  5. Doe de rijst in kommen en verdeel er het gebakken gehakt, de fijngesneden little gem en de pico de gallo over. Werk af met de cheddarkaas en de korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 775.2 kcal
Koolhydraten 76.84 g
waarvan suikers 8.64 g
Vet 33.68 g
waarvan verzadigd 13.12 g
Proteïnen 39.09 g
Vezels 7.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin