Lichte burrito bowl

20 MIN
2 personen
Lichte burrito bowl

Burrito's kennen we ondertussen allemaal wel. Een stevige hap uit de Mexicaanse keuken. Lekker, maar je kan er ook een gezondere versie van maken. Een kleurrijke burrito bowl met lekker veel groenten, gebakken gehakt en afgewerkt met cheddar die erover smelt. Om helemaal uit te lepelen!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 little gem
  • 1 blikje maïs
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij in reepjes. Giet de maïs af en spoel met koud water.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met de Mexicaanse kruidenmix, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  3. Voeg de paprikablokjes en de tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er per persoon 2 eetlepels water bij en laat even pruttelen.
  4. Schep de gehaktstoofschotel in kommetjes. Schik er reepjes little gem, maïs, tomatenblokjes en de cheddarkaas bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 586.88 kcal
Koolhydraten 35.07 g
waarvan suikers 20.26 g
Vet 32.32 g
waarvan verzadigd 11.84 g
Proteïnen 35.94 g
Vezels 8.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin