Griekse salade

10 MIN
4 personen
Griekse salade

Deze salade eten de Grieken elke dag: met frisse tomaten, uienringen, zwarte olijven en oregano. Heerlijk op een zomerse dag!

Ingrediënten

  • 3 tomaten, in schijfjes
  • 1 ui, in ringen
  • 10 zwarte olijven, ontpit
  • ½ citroen, geperst
  • 150 g feta, in stukjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl oregano
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Meng de tomaten, de uien en de olijven in een kom. Kruid met peper en zout.
  2. Overgiet met het citroensap en de olijfolie en roer goed om. Strooi er de blokjes fetakaas over. Kruid af met de oregano.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 246.24 kcal
Koolhydraten 6.6 g
waarvan suikers 2.99 g
Vet 21.11 g
waarvan verzadigd 7.57 g
Proteïnen 7.09 g
Vezels 2.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin