Gegrilde maïskolven met parmezaan

45 MIN
4 stuks
Gegrilde maïskolven met parmezaan

Een heerlijk bijgerecht voor op de barbecue, deze gegrilde maïskolven, afgewerkt met parmezaan. En vergeet er niet gesmolten boter over te doen, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ kl gedroogde tijm
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 120 g parmezaan, geraspt
  • 80 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Je mag de bladeren van de maïskolven eraan laten, en ze zo voor 40 minuten in de oven leggen. Je kan de maïs ook grillen op de barbecue, maar dan moet je ze wel inpakken in zilverpapier en in de kolen leggen.
  2. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg de knoflook en gedroogde tijm toe. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de bladeren van de maïskolven weg en snij het uiteinde af. Snij de maïskolven in 4 stukken. Steek in elk stukje een satéprikker. Bestrijk met de boter en strooi er parmezaan en fijngehakte peterselie over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 627.47 kcal
Koolhydraten 65.12 g
waarvan suikers 2.39 g
Vet 30.88 g
waarvan verzadigd 16.75 g
Proteïnen 21.74 g
Vezels 1.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin