Gegrilde aubergine met halloumikaas

15 MIN
4 personen
Gegrilde aubergine met halloumikaas

Een origineel vegetarisch gerecht voor op de barbecue, deze gegrilde aubergine met halloumikaas.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 150 g halloumi kaas
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el oregano, gedroogd

BEREIDING

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm.
  2. Meng de olijfolie met het citroensap, de look, oregano, peper en zout. Bestrijk de aubergines royaal met de olie.
  3. Snijd de halloumi in plakjes.
  4. Leg de aubergine plakken samen met de halloumi naast elkaar op de BBQ. Draai om.
  5. Zodra de aubergine gaar en de halloumi goudbruin is, haal je ze van de rooster en rol je de plakjes halloumi in de aubergine sneden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 326.57 kcal
Koolhydraten 7.66 g
waarvan suikers 2.84 g
Vet 29.62 g
waarvan verzadigd 7.5 g
Proteïnen 6.7 g
Vezels 4.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin