Maaltijdsoep met kippenworst en gnocchi

40 MIN
4 personen
Maaltijdsoep met kippenworst en gnocchi

Met deze stevige maaltijdsoep met kippenworst en gnocchi kan je even voort. Heel gemakkelijk om te maken, budgetvriendelijk en winters.

Ingrediënten

  • 150 g kippenworsten, ontveld
  • 450 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 450 g tomatenblokjes
  • 75 g bloem
  • 60 g parmezaanschilfers
  • 2 eidooiers
  • 450 ml vleesbouillon
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Pureer de aardappelen fijn en meng met de bloem. Meng er daarna de eidooiers onder en kruid met peper en zout. Kneed tot een stevige bol.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 1,5 centimeter dikte. Snijd in blokjes van 2 centimeter en druk er een motief in met een vork of een gnocchiplankje.
  4. Kook de gnocchi gaar in gezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  5. Bak de ontvelde kippenworsten aan in de boter. Verkruimel zachtjes met een vork.
  6. Breng de vleesbouillon aan de kook en voeg de tomatenblokjes toe. Verlaag het vuur en laat 4-5 minuten sudderen. Doe er dan de gebakken worst en de gnocchi bij. Laat nog een minuutje doorwarmen.
  7. Verdeel de soep over de borden. Werk af met de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 389.87 kcal
Koolhydraten 37.79 g
waarvan suikers 1.41 g
Vet 16.63 g
waarvan verzadigd 8.39 g
Proteïnen 20.47 g
Vezels 4.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin