Kip parmezaan

45 MIN
4 personen

Deze kip in tomatensaus met parmezaan is een heerlijk smeuïge ovenschotel, makkelijk en lekker met wat pasta. Ideaal voor 's avonds met het gezin!

Ingrediënten

  • 450 g kip, gekookt
  • 400 g spaghetti
  • 450 ml tomatensaus
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 150 g panko
  • 2 el olijfolie
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • ½ bosje basilicum, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de kip met een tomatensaus en doe dit in een ovenschaal.
  3. Strooi de mozzarella over de kip met tomatensaus.
  4. Meng de panko met de olijfolie, peterselie en basilicum. Strooi dit gelijkmatig over de ovenschaal. Werk af met de parmezaan.
  5. Bak de kip met parmezaan 25-30 minuten goudbruin in de oven.
  6. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken.
  7. Serveer de ovenschotel met de pasta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.26 kcal
Koolhydraten 48.63 g
waarvan suikers 15.89 g
Vet 35.52 g
waarvan verzadigd 10.69 g
Proteïnen 42.74 g
Vezels 3.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin