Lookgnocchi met gebakken asperges

0 MIN
4 personen
Lookgnocchi met gebakken asperges

Lookgnocchi zijn Italiaanse aardappelbolletjes, hier in combinatie met heerlijke Belgische witte asperges. Een verrassend lente-gerecht!

Ingrediënten

  • 600 g witte asperges, geschild
  • 80 g knoflook, grof gehakt
  • 100 g bloem
  • 250 g ricotta
  • 80 g parmezaanschilfers
  • 2 eidooiers
  • 2 el boter
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de asperges gaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Snijd in stukken.
  2. Mix de knoflook met de ricotta in een blender. Meng er dan met de eidooiers, 50 gram parmezaan en de bloem door. Kruid met peper en zout. Kneed tot een glad deeg.
  3. Rol het deeg uit tot 1,5 centimeter dikte. Snijd in blokjes van 2 centimeter en druk er met een vork of een gnocchiplankje een motief in. Kook de gnocchi gaar in gezouten water tot ze komen bovendrijven.
  4. Bak de gnocchi samen met de asperges in de boter.
  5. Verdeel de gnocchi met de asperges over de borden. Werk af met de overige parmezaan en de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 434.06 kcal
Koolhydraten 26.43 g
waarvan suikers 6.75 g
Vet 26.14 g
waarvan verzadigd 14.55 g
Proteïnen 22.59 g
Vezels 3.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin