Soepje van lentegroenten met kip

35 MIN
4 borden
Soepje van lentegroenten met kip

Deze hartige lentesoep is een echte volwaardige maaltijd. Heerlijk gevuld met lentegroenten, aardappelen en kip is dit ideaal voor de lunch of voor 's avonds.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 300 g aardappelen, in schijfjes, nieuwe
  • ½ groene kool, in repen
  • 250 g erwten
  • 750 ml kippenbouillon
  • 180 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de kipfilets rondom kort aan in de olijfolie in een kookpot. Schep uit de pot en voeg de wijn toe. Laat 2-3 minuten inkoken.
  2. Voeg er de kippenbouillon en aardappelen aan toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat afgedekt sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
  3. Voeg de kip opnieuw toe en laat onafgedekt 10 minuten sudderen tot de kip helemaal gaar is. Roer regelmatig.
  4. Haal de kip uit de pan en snijd plakjes.
  5. Voeg de kool en erwten toe aan de soep en laat opnieuw 2-3 minuten koken tot de groenten warm en beetgaar zijn.
  6. Verdeel de soep over vier diepe borden. Leg op elk bord wat plakjes kip en aardappelschijfjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 383.3 kcal
Koolhydraten 25.73 g
waarvan suikers 1.5 g
Vet 7.31 g
waarvan verzadigd 1.35 g
Proteïnen 40.32 g
Vezels 9.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin