Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus

40 MIN
2 personen
Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus

Geraspte kaas is het geheime ingrediënt in dit heerlijk smaakvolle gehaktbrood! Heerlijke herfstige smaken zoals witloof en pittige graanmosterd. Lekker!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 40 g paneermeel
  • 40 g emmentaler
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 3 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Doe het gehakt samen met het ei (2 eieren voor 4 personen) en het paneermeel in een kom. Doe er de geraspte kaas en de tijm bij. Kruid met peper en zout. Vorm tot een gehaktbroodje. Smelt de helft van de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 30 minuten in de oven.
  3. Snij het witloof overlangs in twee. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de witloofstronkjes toe. Kruid met peper en zout. Laat ze kort aanbakken aan beide kanten en verlaag dan het vuur. Schenk er water bij, zodat de witloofstronkjes half onder water staan. Zet een deksel op de pan en laat het witloof traag garen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  4. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook in een steelpannetje. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer goed. Voeg de room en de graanmosterd toe. Roer goed tot je een mooie saus hebt. Kruid bij met peper en zout. Hou warm maar breng niet aan de kook.
  5. Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij het in plakjes. Serveer met het gestoofde witloof, de gekookte aardappelen en de graanmosterdsaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 888.76 kcal
Koolhydraten 59.77 g
waarvan suikers 3.48 g
Vet 52.33 g
waarvan verzadigd 27.85 g
Proteïnen 43.88 g
Vezels 8.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin