Luikse salade met witloof en hamblokjes

25 MIN
2 personen
Luikse salade met witloof en hamblokjes

Een combinatie van twee overheerlijke Belgische klassiekers: Luikse salade en witloof met hesp! We maken er een lekkere salade van, met geroosterde krieltjes en zowel gestoofd als blaadjes rauw witloof. De hamblokjes en de frisse dressing maken het gerecht af. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 bio-eieren
  • 1 sjalot
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ el graanmosterd
  • 1 zakje gemengde sla
  • 100 g hamblokjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krielaardappelen. Kook de krieltjes 10 minuten in gezouten water. Maak per persoon een 4-tal blaadjes los van de stronkjes witloof, hou apart. Snij de rest van het witloof in de lengte doormidden. Voeg de gehalveerde witloofstronken toe bij de krieltjes. Laat nog 5 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken (dep eventueel droog met keukenpapier).
  2. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren zacht in 5-7 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel en halveer ze.
  3. Snij de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn. Snij de apart gehouden witloofblaadjes in de lengte in twee.
  4. Meng de olijfolie, de fijngesneden sjalot, de helft van de fijngehakte peterselie, de graanmosterd, per persoon 1,5 eetlepel water en de wittewijnazijn door elkaar tot een dressing.
  5. Verhit de boter in een pan en voeg de gekookte krieltjes en het gekookte witloof toe en roerbak een 5-tal minuten. Voeg de hamblokjes ook nog kort toe. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de gemengde sla over de borden en leg er ook de rauwe blaadjes witloof bij. Schep er de gebakken aardappelen, het witloof, de eitjes en de hamblokjes bij. Verdeel er de dressing over, overstrooi met de rest van de peterselie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 501.95 kcal
Koolhydraten 41.03 g
waarvan suikers 1.22 g
Vet 25.72 g
waarvan verzadigd 9.09 g
Proteïnen 23.8 g
Vezels 9.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin