Varkenshaasje met geroosterde aardappel en witloofslaatje met appel

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met geroosterde aardappel en witloofslaatje met appel

Een heerlijk gerecht met verfijning! Een zalig stukje mals varkenshaasje met geroosterde aardappelen en een origineel witloofslaatje met appel. Gemakkelijk om te maken, maximum smaakeffect. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten mee in de oven. Haal dan uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snij het witloof in reepjes. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng het witloof met de mayonaise, de appel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  5. Giet het braadvocht dat in de ovenschaal overblijft in een steelpannetje. Voeg per persoon 50 milliliter water en de mosterd toe en breng al roerend aan de kook. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid bouillon bij. Laat lichtjes inkoken tot een saus. Kruid met peper en eventueel zout.
  6. Snij het varkenshaasje in plakjes. Schik op borden, schep er wat saus over en serveer met de geroosterde aardappelen en het witloof-appelslaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.95 kcal
Koolhydraten 49.73 g
waarvan suikers 12.18 g
Vet 32.59 g
waarvan verzadigd 5.82 g
Proteïnen 41.39 g
Vezels 9.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin