Macaroni met kaas, ham en witloof

20 MIN
2 personen
Macaroni met kaas, ham en witloof

Macaroni met kaas en ham 'meets' witloof in de oven. Een originele pasta waar jong en oud van zullen smullen. We geven de klassieke macaroni-bereiding een lekkere extra, door er witloof aan toe te voegen. Méér smaak, méér gezonde voedingsstoffen. Heerlijk toch?

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witloof
  • 200 g macaroni
  • 80 g gratinkaas
  • 200 g hamblokjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven. Verwijder de buitenste blaadjes en de harde kern van het witloof en snij grof. Smelt 1/3de van de boter en stoof het witloof aan, tot het begint te kleuren. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou apart.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  3. Maak de bechamelsaus: laat de rest van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus, roer er nu de helft van de gratinkaas door. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
  4. Meng de macaroni met de kaassaus, het gestoofde witloof en de hamblokjes en schep over in een ovenschaal. Overstrooi met de rest van de gratinkaas. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven, tot de kaas goudbruin kleurt. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  5. Serveer de macaroni met kaas, ham en witloof met de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1009.7 kcal
Koolhydraten 88.21 g
waarvan suikers 12.45 g
Vet 48.6 g
waarvan verzadigd 27.05 g
Proteïnen 51.36 g
Vezels 7.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin