Knolseldersoep met gegrilde appel

40 MIN
8 borden
Knolseldersoep met gegrilde appel

Hoe je een doordeweekse groente tot iets hoger verheft: maak deze prachtige witte knolseldersoep met gegrilde zoet-zure appeltjes bij. Serveer in glaasjes!

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 kg knolselder, in grove stukken
  • 150 g preiwitten, in stukken
  • 150 g witte selder, in stukken
  • 150 g uien, in ringen
  • 2 appels, in schijfjes
  • 50 g bloem
  • 1½ l kippenbouillon
  • 2 kl poedersuiker
  • 1 klontje boter
  • 1 takje peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de knolselder samen met de ui, de aardappelen, de prei en de witte selder 5 minuten aan. Strooi de bloem bij de groenten en roer goed om.
  2. Voeg de kippenbouillon al roerend toe. Knoop de takjes tijm, de peterselie en het blaadje laurier met keukentouw tot een kruidentuiltje. Hang het kruidentuiltje in de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.
  3. Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de groenten met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten sudderen.
  4. Bestrooi de schijfjes appel met de poedersuiker. Verhit de boter in een grilpan en en bak de schijfjes aan beide kanten gaar.
  5. Verdeel de soep over borden en werk af met de schijfjes appel. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 153.47 kcal
Koolhydraten 23.49 g
waarvan suikers 6.98 g
Vet 3.39 g
waarvan verzadigd 1.96 g
Proteïnen 5.66 g
Vezels 3.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin